Posted on Leave a comment

Så får du billigare städning i hemmet 

Om du har planerat att ta in hemstädning för att underlätta där hemma så kan det bli ganska dyrt. Det går dock att sänka kostnaderna och med ett par enkla knep så kan du komma undan billigare än du kanske tror. Det är inte svårt, men det finns en del saker du bör tänka på. Samtidigt så vill du såklart bli nöjd med tjänsten du betalar för, annars slösar du bara bort dina pengar. Därför har vi här ett par råd om hur du håller nere på kostnaderna samtidigt som du får en hemstädning du blir nöjd med. 

 

Jämför mellan olika bolag 

Till att börja med bör du jämföra mellan olika städbolag. Du ska till att börja med kolla på priset, men det är inte allt du bör titta på. Kolla även in andra kunders omdömen och se om det finns recensioner av företaget innan du väljer ett av dem. Då kan du lätt se hur bra företaget är och om det är värt pengarna, sedan kan du titta på vad kostnaden skulle bli i det långa loppet. 

Exakt hur mycket en hemstädning går på per timme beror lite på var du bor. I många fall ligger det runt 200 kr per timme, men priset kan skifta en hel del. I vissa delar av landet kan du komma ned till runt 150 kr. I storstäder blir det ofta dyrare och då blir det snarare 200 kr eller mer för en duglig hemstädning. När du jämför mellan olika bolag måste du också tänka på ditt geografiska läge. Ibland kan du hitta en billigare firma i en grannkommun som är villig att ta sig an din bostad, men som har en lägre kostnad än firmorna i din egen kommun. Det här kan vara ett smart sätt att sänka kostnaden på. 

 

Kolla om företaget erbjuder en provstädning 

Om du har hittat en eller flera firmor som du gillar så kan det vara värt att titta på vilka tjänster som erbjuds. En som kan vara väldigt intressant är provstädningen. Det här är en tjänst som många städfirmor erbjuder till nya kunder. 

I grunden så innebär det att du får en första hemstädning för ett lägre pris. Du kan då se hur bra deras arbete är och då avgöra om du vill anlita samma firma i framtiden, men då för deras standardpris. Du får alltså billigare städning och får chansen att prova på olika firmor. 

Se även över deras andra tjänster. Det är inte så att alla behöver exakt lika mycket gjort, så ibland kan du komma ned till ett lägre pris genom att du tar en av deras mer begränsade erbjudanden. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *